PaciKaPacitás

PaciKaPacitás

SwissTrip

avagy az úticélválasztás miértjei és hogyanjai

2017. augusztus 27. - betya

Két napja megérkeztünk a svájci utunkról, és most már nagyon nyomja a vállunkat a teher, hogy írjunk is az ott történtekről (mert ami Svájcban történt, az a blogon marad [Zsolt: meg remélem, valamennyire a fejünkben is megmarad azért]). Ehhez képest én már vagy öt perce bámulom a laptopot, hátha jön az ihlet, de nem jön. Zsolt erőfeszítése pedig kimerül az ágybanfekveolvasásban [Zsolt: mindenki csinálja azt, amiben a legjobb, nem?]. És amikor kifakadok, hogy "Fogalmam sincs, hogyan álljak neki a blognak!... Miért mentünk egyáltalán Svájcba?", akkor azt a választ kapom, hogy "Mert ott volt Sándor." [Zsolt: Ezt meg egyenesen kár lenne tagadni. Továbbra is dédelgetett álmunk a Nagy Észak-európai Körút, de azt pénz-, idő- és gaztettestárs-hiány miatt idén is elnapoltuk vagy inkább eléveltük. Akkor jött a nagy kérdés, hogy hova mehetnénk, amire jött az Élet válasza, hogy Sándor Svájciába költözött. Mivel két éve csak beleszippantottunk az ország tehéntrágya aromától gazdag hegyi levegőjébe, a hegyek meg mindkettőnket vonzottak, gondoltuk, miért ne? Aztán Sándort is megkérdeztük, tud-e okot, hogy miért ne? Pechjére nem tudott.]

A fentieket mindenki értelmezze, ahogyan akarja, segítségképp azonban íme néhány opció (ránk nézve egyre kedvezőtlenebb tanulságokkal):

1. Úgy döntöttünk, hogy idén Svájcban nyaralunk, mert így lehetőségünk van meglátogatni Kedves Volt Osztálytársam, Barátocskám, és Igaz Koszorúslányom, a.k.a. Sándor becses személyét is a sok szép látnivaló mellett. [Zsolt: Igen, igen, ez volt a legfontosabb szempont, csak ez annyira evidens, hogy fentebb nem is gondoltam szükségesnek megemlíteni... ... ... (Parip, elhitték?)] [Betti: Biztosan.]
2. Úgy döntöttünk, hogy idén Svájcban nyaralunk, mert az északi, Nordkappig és visszáig tartó körutazásunkat lustaság, pénzhiány és egyéb okok miatt ismételten nem álltunk neki megszervezni.
3. Úgy döntöttünk, hogy idén Svájcban szeretnénk nyaralni, mert ennél messzebbre nem jutunk el, állítólag szép ország, és ott Sándorhoz bekönyörögve magunkat civilizációs bázist is tudunk használni, mert már még sokkal nyugdíjasabbak vagyunk, mint a tavaly őszi írországi kiruccanásunkon.

A helyes válasz(oka)t kérjük bekarikázni, majd a következő bejegyzések alkalmával szem előtt tartani.

Így történt tehát, hogy szabadságok összehangolása, autó javíttatása, elegendő pénz összespórolása, cicaszitter leszervezése, Gonosz Szürke Egér elcsomagolása és egyebek után útnak indultunk Luzern felé cirka másfél hétre.

A bejegyzés trackback címe:

https://pacikapacitas.blog.hu/api/trackback/id/tr6312761680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása